Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

Η ACTA στο Φεστιβάλ Ομορφιάς


Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η Διεθνής Έκθεση & Συνέδριο «Φεστιβάλ Ομορφιάς» που πραγματοποιήθηκε στις 2-4 Οκτωβρίου 2010 στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου.

Στην έκθεση συμμετείχε, μεταξύ άλλων, η κυρία Σοφία Πακαλίδου, Υπεύθυνη των Πιστοποιήσεων Μόδας & Ομορφιάς της ACTA, η οποία ανέλαβε το ρόλο της συντονίστριας στην ομιλία που πραγματοποιήθηκε με θέμα «Πιστοποίηση Αισθητικής από την ACTA: Συζητούν πιστοποιημένοι επαγγελματίες σχετικά με το πραγματικό όφελος του επαγγελματία και της σχολής».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, τονίσθηκε η σημασία της πιστοποιημένης γνώσης στη σημερινή απαιτητική αγορά εργασίας, ιδωμένη από 4 διαφορετικές πλευρές: από την πλευρά του πιστοποιημένου επαγγελματία, του εκπαιδευτικού κέντρου, της εταιρείας προϊόντων ομορφιάς καθώς και της εταιρείας παροχής υπηρεσιών που επιθυμεί να επιλέξει τον πιο ικανό και καταξιωμένο συνεργάτη.

Ως ήδη πιστοποιημένη επαγγελματίας από το Eva Beauty, η κυρία Άννα Δεληορίδου, εξήγησε σε γενικές γραμμές το πώς πήρε την απόφαση να μπει στη διαδικασία αξιολόγησης των γνώσεών της από έναν ανεξάρτητο φορέα καθώς και μας είπε λίγα λόγια για τη διαδικασία της εξέτασης.
Στη συνέχεια, πήρε το λόγο η εκπρόσωπος του πιστοποιημένου εξεταστικού κέντρου της ACTA, Νέα Γενιά Αμάραντος, κυρία Σαπφώ Μακροδημήτρη,  η οποία τόνισε τη διαφοροποίηση της σχολής όταν δίνει ακόμη περισσότερα εφόδια στους μαθητές, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να αξιολογηθούν από έναν ανεξάρτητο φορέα, όπως η ACTA, καθώς και το κύρος που αποκτάει η εκπαίδευση, ιδιαίτερα σήμερα που ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος.

Από τη μεριά των εταιρειών που διαθέτουν προϊόντα ομορφιάς, εκπρόσωπος ήταν η κυρία Ξένια Ρουβέλα από την εταιρεία Orly. Η κυρία Ρουβέλα είχε την ευκαιρία να εξηγήσει τη σημασία της σωστής χρήσης των προϊόντων, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο από σωστά καταρτισμένους επαγγελματίες και ανέφερε ότι οι επιτυχόντες στις εξετάσεις της ACTA έχουν εξεταστεί σε θέματα ασφάλειας & υγιεινής των προϊόντων καθώς και για τους ενδεδειγμένους τρόπους χρήσης των προϊόντων.

Τέλος, το λόγο πήρε η κυρία Σοφία Βασιλειάδου, εκπρόσωπος της αλυσίδας κομμωτηρίων Mod’s Hair, η οποία εξήγησε τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν για την εταιρεία όταν πλέον, μέσα από την πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων, μπορεί να ξεχωρίσει τον καλύτερο και πιο ποιοτικό συνεργάτη.

Το κοινό που παρευρέθηκε στην ομιλία είχε την ευκαιρία να κατανοήσει την αναγκαιότητα της πιστοποίησης, μια αναγκαιότητα που γεννά τελικά η ίδια η αγορά εργασίας, λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού.