Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010

Ενοίκιο κομμωτηρίου

Μαθαίνουμε από την αγορά ότι αρκετά κομμωτήρια αλλάζουν χώρο εγκατάστασης, επιλέγοντας πιο οικονομικό ενοίκιο. Η κρίση προκαλεί αλλαγές στην αγορά ακινήτων, κάτι που είναι προφανές αφού σε κάθε γειτονιά υπάρχουν άδεια καταστήματα που ενοικιάζονται ή πωλούνται και υπάρχουν πολλές ευκαιρίες.

Μια καλή κίνηση είναι να επαναδιαπραγματευτείτε το ενοίκιό σας, ειδικά αν ο ιδιοκτήτης του χώρου σας είναι διαλλακτικός και σε επαφή με όσα γίνονται στην αγορά. Η κίνηση αυτή μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την αποδοτικότητα της επιχείρησής σας και να σας δόσει πολύτιμες οικονομικές "ανάσες".

Η απόφαση για μετεγκατάσταση είναι φυσικά πολύ δύσκολη. Κομμωτήρια που το αποφάσισαν, οδηγήθηκαν σε αυτή την κίνηση είτε από τους ιδιοκτήτες (μερικοί όχι μόνο δεν επαναδιαπραγματεύονται το ενοίκιο, αλλά σε περίπτωση που το συμβόλαιο πλησιάζει στη λήξη του, ζητούν ακόμη και υπερβολικές αυξήσεις!), είτε λόγω μιας πολύ καλής ευκαιρίας που παρουσιάστηκε στην περιοχή τους. Το να αλλάξεις χώρο, παραμένοντας στην γειτονιά σου, αλλά επιλέγοντας μια καλύτερη και οικονομικότερη εγκατάσταση, είναι κάτι που αξίζει να το σκεφτεί κανείς.

Καθώς ετοιμάζαμε αυτή την ανάρτηση, είδαμε έναν πολύ χρήσιμο δείκτη στην σελίδα "Κομμωτές ενάντια στην Κρίση" στο facebook και κάναμε το παρακάτω εργαλειάκι για να δείτε γρήγορα και εύκολα αν το ενοίκιο του κομμωτηρίου σας σε σχέση με τον τζίρο είναι αποδοτικό. Συμπληρώστε το μηνιαίο ενοίκιο, τον μηνιαίο τζίρο σας και το αν το κομμωτήριο είναι ανοικτό 5 ή 6 ημέρες την εβδομάδα. Αν για να εξασφαλίσετε το ενοίκιο χρειάζεστε τον τζίρο 1-2 ημερών, τότε η αποδοτικότητα είναι εξαιρετική και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Αν χρειάζεστε μέχρι 4 ή 5 ημέρες (ανάλογα το ωράριό σας) τότε η απόδοση είναι καλή, αλλά δεν θα χάσετε αν κάνετε μια επαναδιαπραγμάτευση ενοικίου. Αν η απόδοση που θα σας δόσει η εφαρμογή δεν είναι καλή, τότε είναι σκόπιμο να σκεφτείτε ακόμη και την μετεγκατάσταση.

Σημείωση: η εφαρμογή είναι απολύτως ανώνυμη και δεν αποθηκεύει τα στοιχεία που συμπληρώνετε.