Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

Μόνιμο μακιγιάζ και botox


Τα σωστά διαμορφωμένα φρύδια θα τονίσουν με τον καλύτερο τρόπο τα χαρακτηριστικά του προσώπου, δημιουργώντας το εφέ του λίφτινγκ χωρίς να γίνει ένεση.


Η ανύψωση της ουράς των φρυδιών με την τεχνική του μόνιμου μακιγιάζ ή με την αρωγή του botox σχηματίζει μια οπτική απάτη που δημιουργεί την εντύπωση ότι το δέρμα στο σημείο αυτό τραβήχτηκε με ένα πραγματικό λίφτινγκ. Το βλέμμα ανοίγει και φαίνεται κανείς αρκετά χρόνια νεότερος.

Τα καλοσχηματισμένα φρύδια κάνουν τη διαφορά ανάμεσα σε ένα όμορφο πρόσωπο και σε ένα υπέροχο πρόσωπο. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι γνώριζαν την επίδραση των φρυδιών και θεωρούσαν σημάδι πλούτου, δύναμης και ομορφιάς να χρωματίζουν με κάρβουνο τις τρίχες. Η ένταση στα φρύδια εξισορροπεί το πρόσωπο μιας γυναίκας με έντονα χαρακτηριστικά (μεγάλη μύτη, πιγούνι που προεξέχει κ.λπ.).

Δυστυχώς, πολύ λίγα φρύδια αντιστοιχούν από τη φύση τους στο ιδανικό της ομορφιάς. Ένας χρωματισμός βοηθάει όταν τα φρύδια μεγαλώνουν αραιά, όταν δεν υπάρχουν λόγω κάποιας ασθένειας ή όταν δεν έχουν τέλειο σχήμα.

Οι χρωστικές ουσίες είναι ακόμη πιο χρήσιμες όταν εφαρμόζονται σε συνδυασμό με το botox, αφού έχουν τη δυνατότητα να επιμηκύνουν οπτικά το χρονικό διάστημα της δράσης του και να παρατείνουν τα μεσοδιαστήματα της χρήσης του. Με τον συνδυασμό αυτό, η δοσολογία της βοτουλινικής τοξίνης είναι λιγότερη και οι ηθοποιοί δεν χάνουν πια τις εκφράσεις τους. Είναι το καυτό tip στο Μπέβερλι Χιλς, που επιβεβαιώνει τον μύθο της ωραίας κοιμωμένης, που μόλις ξύπνησε από το λήθαργο, χωρίς νυστέρι, πόνο και ταλαιπωρία.

Αποτελεί πια καθημερινό γεγονός να εφαρμόζεται η τεχνική του μόνιμου μακιγιάζ σε άτομα που έχουν κάνει θεραπεία με botox ή που πρόκειται να κάνουν στο εγγύς μέλλον. Χρειάζεται ωστόσο προσοχή, γιατί τα φρύδια που έχουν υποστεί χρωματισμό ενδέχεται, για παράδειγμα, να δείχνουν αφύσικα ανασηκωμένα μετά τις ενέσεις.

Για να αποφύγουμε τα δυσάρεστα, θα πρέπει να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι εκ των προτέρων σε μιαν αναλυτική συμβουλευτική κουβέντα για τις πιθανές αλλαγές.

Ουσίες που απορροφώνται γρήγορα από τον οργανισμό, όπως το botox, το υαλουρονικό οξύ ή το κολλαγόνο, θα πρέπει να έπονται του μόνιμου μακιγιάζ, αφού η επιρροή της επέμβασης της μικροχρωστικής διαρκεί περισσότερο. Στις πλαστικές επεμβάσεις που τα αποτελέσματα είναι μεγαλύτερης διάρκειας (π.χ., lifting), το μόνιμο μακιγιάζ πραγματοποιείται δύο με τρεις μήνες αργότερα. Σε γενικές γραμμές, καλό θα ήταν να γίνεται πρώτα η επέμβαση που διαρκεί περισσότερο, ώστε να αποφεύγονται οι πιθανές ασυμμετρίες.

Αυτοί που έχουν κάνει πρόσφατα θεραπεία με botox πρέπει να γνωρίζουν ότι ενδέχεται να αλλάξει το σχήμα των φρυδιών όταν υποχωρήσει η δράση της τοξίνης. Και ακόμα, αν η ένεση δεν τοποθετηθεί σωστά, μπορεί να έχουμε στραβά ή αφύσικα ανασηκωμένα φρύδια. Σε περιπτώσεις υπερβολικής δόσης είναι πιθανόν το πρόσωπο να μοιάζει με μάσκα ή να είναι ασύμμετρο. Αμέσως μετά από μια ένεση, τα φρύδια ανασηκώνονται στο εξωτερικό ένα τρίτο τους προς τα πάνω. Αν το φρύδι κάνει από φυσικού του ένα όμορφο, καμπυλωτό τόξο με φορά προς τα πάνω, πρέπει να το επισημάνουμε στον γιατρό. Υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθεί έτσι ή ένεση, ώστε το πιο ψηλό σημείο να μην τραβηχτεί κι άλλο προς τα πάνω.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να αποφύγουμε κιόλας να δείχνει το πρόσωπο πιο αυστηρό.

Με ή χωρίς το botox, το μόνιμο μακιγιάζ κατορθώνει σχεδόν όσα και οι ενέσιμες θεραπείες, με ελάχιστες αντενδείξεις και με ακόμα πιο ελάχιστες παρενέργειες. Είναι σύντομη και αποτελεσματική επέμβαση με χαμηλότερο κόστος, που η ζήτησή της αυξάνεται διαρκώς.

Ο μόνιμος χρωματισμός, που στην ουσία είναι συνδυασμός τατουάζ και κλασικού μακιγιάζ, κερδίζει καθημερινά τίτλους τιμής, αποδεικνύοντας ότι είναι μια ακίνδυνη αισθητική εφαρμογή που μπορεί να υπάρξει μόνη της, αλλά και να χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά με τις τεχνικές της μη παρεμβατικής αισθητικής χειρουργικής.









Mara'Studio

http://www.looksexy.gr/