Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011

Πώς να σωθώ από μία.. ''bad hair day’’;


Υπάρχουν μέρες που τα μαλλιά πραγματικά δεν φτιάχνονται με κανένα τρόπο, όμως αυτός δεν είναι λόγος για να αγχωθούμε ακόμη περισσότερο, υπάρχουν κάποια μυστικά για να νικήσουμε αυτή την ‘’καταραμένη’’ μέρα!! 1ο πρόβλημα :

Μαλλιά άτονα και χωρίς όγκο
Μην αγχώνεσαι: ψέκασε τις ρίζες των μαλλιών σου με ένα spray για όγκο και ρίξε τοπικά κρύο αέρα με το σεσουάρ (από την αντίθετη κατεύθυνση από την οποία φυτρώνουν τα μαλλιά), ανασηκώνοντας τις ρίζες με τα δάχτυλά σου.
Όταν ολοκληρώσεις τη διαδικασία γύρισε ανάποδα και χτένισε απαλά με μια βούρτσα. Αν το κάνεις όλο αυτό το αποτέλεσμα θα είναι καταπληκτικό!

2ο πρόβλημα:
μαλλιά που καταστρέφονται όταν υπάρχει έντονη υγρασία
Στις μέρες με... wet καιρό κάνε και εσύ ένα wet look! Άπλωσε στα μαλλιά σου ένα ειδικό gel.
τράβηξέ τα όλα σφιχτά προς τα πίσω και πιάσε ένα χαμηλό σινιόν.
Τίποτα δεν μπορεί να τα καταστρέψει! Το αποτέλεσμα είναι σίγουρο και η διαδικασία καθόλου χρονοβόρα!

3ο πρόβλημα:
μαλλιά που δείχνουν φριζαρισμένα το πρωί
Σ αυτήν την περίπτωση το πρόβλημα δεν είναι τα μαλλιά αλλά η μαξιλαροθήκη, όσο κι απίστευτο αν ακούγεται! Οι περισσότεροι hair stylists συμβουλεύουν να κοιμόμαστε σε σατέν μαξιλαροθήκες, διότι οι βαμβακερές δημιουργούν έντονη τριβή κι έχουν σαν αποτέλεσμα τα μαλλιά μας να είναι φριζαρισμένα και μπερδεμένα το πρωί και κατά συνέπεια είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε κάποιο χτένισμα.

4ο πρόβλημα:
μπούκλες που "πέφτουν" κατά τη διάρκεια της ημέρας
Οι μπούκλες θα δείξουν αμέσως πιο αναζωογονημένες εάν ψεκάσεις μερικές σταγόνες σε όλο το μήκος των μαλλιών με ένα leave in conditioner το οποίο μπορείς να έχεις πάντα στη τσάντα ή στο γραφείο. Όμως δεν πρέπει να χρησιμοποιείς τα νύχια γιατί θα προκαλέσεις λιπαρότητα στις ρίζες.

Πηγή: http://www.ladynews.gr/ln/viewarticle.asp?a=1555