Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011

Ο δεκάλογος των λαμπερών μαλλιών!


Ακόμα και η περιποίηση των μαλλιών έχει τα μυστικά της..Κάθε γυναίκα φροντίζοντας τα μαλλιά της επιδιώκει ένα όμορφο και λαμπερό αποτέλεσμα. Καμία δεν επιθυμεί την ψαλίδα. Καμία δεν θέλει να βλέπει τα μαλλιά της να πέφτουν. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, καλό είναι να ακολουθεί τις συμβουλές που κάνουν τα μαλλιά τα φαίνονται όμορφα και υγιή.

Πιο συγκεκριμένα, φροντίστε να λούζεστε ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας, δηλαδή 2-3 φορές την εβδομάδα εάν έχετε λιπαρά μαλλιά, 1-2 φορές εάν έχετε κανονικά μαλλιά και 1 φορά αν έχετε ξηρά μαλλιά.

Να χτενίζετε τα μαλλιά σας πρωί και βράδυ ώστε να φεύγουν οι νεκρές τρίχες.

Χρησιμοποιείτε για το χτένισμα πηρούνια και όχι βούρτσα για να μην σπάνε οι τρίχες. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ μαλακτική κρέμα στις ρίζες των μαλλιών. Απαραίτητο είναι να κάνετε μάσκα μαλλιών μια φορά την εβδομάδα. Για να αποφύγετε την ψαλίδα, καθιερώστε να την καθαρίζετε μία φορά το μήνα. Να αποφεύγετε την έκθεση των μαλλιών σας σε δυνατό αέρα. Σε τέτοια περίπτωση φροντίστε να τα μαζεύετε. Μην κοιμάστε ποτέ με δεμένα μαλλιά, αλλά με λυτά. Να αποφεύγετε τις βαφές μαλλιών, μέχρι να αρχίσουν να ασπρίζουν.

Ακόμη, να χρησιμοποιείτε το ίδιο σαμπουάν γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να αρχίσουν τα μαλλιά να ατονούν, να λαδώνουν πιο γρήγορα και να κάνουν πιτυρίδα. Υπάρχουν λοιπόν τρόποι ώστε να μην αδυνατίζουν τα μαλλιά.

Αγαπήστε τον εαυτό σας και αφιερώστε του χρόνο...

Πηγη: http://www.ladynews.gr/ln/viewarticle.asp?a=189