Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011

Δαφνέλαιο για όμορφα υγιή μαλλιά


Το δαφνέλαιο "Laurus nobilis" , χρησιμοποιείται παραδοσιακά σαν ανακουφιστικό των κουρασμένων μυών και των ταλαιπωρημένων αρθρώσεων.

Έχει όμως αξιοσημείωτη ανανεωτική επίδραση και στα μαλλιά.
Η χρήση του αντί μιας κλασικής μάσκας μαλλιών πριν από το λούσιμο ενισχύει τη δομή της τρίχας, τη σκουραίνει και προσφέρει σημαντική βοήθεια στην αντιμετώπιση της ψαλίδας και της τριχόπτωσης.

Πρέπει ομως να αποφύγετε να εφαρμόσετε το δαφνέλαιο στο δέρμα του κεφαλιού (εκτός αν έχετε εντονη τριχόπτωση),παρά μόνο στο μήκος της τρίχας οσο μπορείτε γιατι αλλοιώς τα μαλλιά σας θα γίνονται λιπαρά αμέσως μετά από κάθε λούσιμο...

Το δαφνέλαιο ενεργεί τρέφει και ξεκουράζει τις αόρατες φολίδες της τρίχας , αρα εξαφανίζει την ενοχλητική ψαλίδα, ενώ βαραίνει το δέρμα του κεφαλιού...

Το δαφνέλαιο θα το βρήτε χύμα σε πλαστικά μπουκαλάκια στα καταστήματα με αιθέρια ελαια αλλά βιομηχανοποιημένο στα φαρμακεία...


Συμβουλές για υγιή μαλλιά
1. Διαλέξτε το σαμπουάν σύμφωνα με τον τύπο των μαλλιών σας και τη συχνότητα που λούζεστε. Εντοπίστε αν το δέρμα σας είναι λιπαρό ή ξηρό και επιλέξτε το ανάλογο σαμπουάν.

2.Κατά τη διάρκεια του λουσίματος κάντε μασάζ στις ρίζες με απαλές κυκλικές κινήσεις προτού ξεβγάλετε το σαμπουάν.

3.Μη λούζεστε ποτέ με καυτό νερό. Να χρησιμοποιείτε πάντα χλιαρό και στο τελευταίο ξέβγαλμα, αν το αντέχετε, να χρησιμοποιείτε κρύο.

4.Αν θέλετε να λάμπουν τα μαλλιά σας, στο τελευταίο ξέβγαλμα χρησιμοποιείστε ξύδι.

5.Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά και μετά χρησιμοποιήστε σεσουάρ για να τα φορμάρετε.

6.Κάντε μάσκα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

7.Περιορίστε τη χρήση προϊόντων styling γιατί καταστρέφουν τη τρίχα.

8.Αν βάφετε τα μαλλιά σας, αποφύγετε τις χημικές βαφές και προτιμήστε τη φυσική χέννα, που έχει θρεπτικά συστατικά.

9.Να πίνετε πολλά υγρά και να τρώτε τροφές πλούσιες σε βιταμίνες.

10.Στην πισίνα ή στη θάλασσα, προστατέψτε τα μαλλιά σας με ένα σκουφάκι. Αν αυτό είναι κάτι που θέλετε να αποφύγετε, τουλάχιστον μη μένετε πολλές ώρες με την αλμύρα του θαλασσινού νερού ή τις χλωρίνες. Φροντίστε να ξεβγάλετε έστω με καθαρό νερό πριν περάσει αρκετή ώρα.
 
Επιμέλεια : Χρήστος Ρωμανός