Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011

Ο κομμωτής της Lady Gaga

Μάσκες αερίου, αίματα, σταυροί και... ουρές αλόγων! Οι «σοκαριστικές» εμπνεύσεις του Charlie Le Mindu, γνωστού ως «ο κομμωτής της Lady Gaga», δεν έχουν τελειωμό. Ο δημιουργός υψηλής κομμωτικής αλλά και extreme σχεδιαστής μόδας (δύο σε ένα με πολλή τρέλα!) ήρθε στην Αθήνα. Εδώ και λίγες ημέρες, στο Γαλλικό Ινστιτούτο εκτίθενται σχέδιά του στο πλαίσιο της έκθεσης «Τέρατα και Σημεία στη Μόδα».

Ο πολυτάλαντος Charlie Le Mindu είναι αυτήν τη στιγμή o πιο hot designer της Ευρώπης και όχι μόνο. Με την πραγματικά πολύ προχωρημένη δουλειά του στα μαλλιά και τα ρούχα έχει καταφέρει να προσελκύσει τα βλέμματα ακόμη και των πιο δύσκολων ανθρώπων της μόδας και της Τέχνης γενικότερα.

Τον περασμένο Φεβρουάριο στο Fashion Week στο Λονδίνο (όπου ζει και εργάζεται) παρουσίασε τις τελευταίες δημιουργίες του σοκάροντας άλλη μία φορά το κοινό. Και σε αυτήν την επίδειξή του οι περούκες είχαν την τιμητική τους! Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους άλλους σχεδιαστές είναι το γεγονός ότι μπορεί να φτιάξει ολόκληρα φορέματα μόνο με τρίχες... Κυρίως ξανθιές τρίχες σε διάφορα μεγέθη, τις οποίες συνδυάζει με πολλά περίεργα αξεσουάρ δημιουργώντας άλλοτε τερατώδεις κι άλλοτε γοητευτικές φιγούρες.

«Δεν θέλω να σοκάρω τον κόσμο. Δημιουργώ ανάλογα με τα συναισθήματά μου. Οταν δεν είμαι καλά δημιουργώ “πλάσματα” μισητά και απόκοσμα. Αν έχω καλή διάθεση, οι εμπνεύσεις μου είναι ευχάριστες, διασκεδαστικές και φωτεινές. Πάντως, το να λένε ότι σοκάρω με τη δουλειά μου, για μένα είναι κομπλιμέντο» εξομολογείται ο ίδιος.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο: http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&catid=2&artID=1374565