Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011

Τα καλλυντικά κάνουν καλό στη ψυχολογία των γυναικών

Τα καλλυντικά κάνουν καλό στην υγεία, όχι του δέρματος αλλά της ψυχής. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που τα αγοράζουμε, λένε επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Χώρας των Βάσκων που διεξήγαγαν έρευνα σε 335 γυναίκες ηλικίας 18 και 50 ετών.

«Η έρευνα μας έδειξε ότι η ικανοποίηση των καταναλωτών που αγοράζουν καλλυντικά οφείλεται σε ψυχολογικούς και χρηστικούς λόγους. Όμως ο βασικότερος παράγοντας που κάνει τις γυναίκες να αγοράζουν και να χρησιμοποιούν κρέμες προσώπου και σώματος, είναι συναισθηματικός», εξηγεί η Βανέσα Απαολάζα, επικεφαλής της μελέτης. Η έρευνα αφορούσε κρέμες προσώπου (ενυδατικές, θρετπικές και αντιρυτιδικές) και σώματος (συσφυγκτικές και κατά της κυτταρίτιδας).

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», μερικά από τα βασικότερα θετικά συναισθήματα που προκαλεί η χρήση καλλυντικών είναι «η αίσθηση της ευζωίας, που οφείλεται στην εξάλειψη της ενοχής και της ανησυχίας από το γεγονός ότι δεν φροντίζουμε τον εαυτό μας. Αυτό είναι και το σημαντικότερο όφελος που εντοπίσαμε», λέει η συγγραφέας της μελέτης.

Πηγή: http://troktiko.eu/?p=151271