Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

Ένα χάπι - αντίδοτο στα γκρίζα μαλλιά


Χάπι που θα βοηθά τα μαλλιά να μην ασπρίσουν ποτέ; Kι όμως όπως φαίνεται αυτό θα είναι εφικτό σε τέσσερα χρόνια… Το χάπι αυτό, που στηρίζεται σε απόσταγμα φρούτων, είναι αποτέλεσμα δεκαετούς έρευνας στο εργαστήριο της LʼOréal , η οποία φιλοδοξεί να ελέγξει στο μέλλον την αγορά των βαφών μαλλιών.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, τα κύτταρα των μαλλιών του ανθρώπου είναι στην καλύτερή τους κατάσταση μεταξύ της εφηβείας και των 25 ετών. Μετά τα 30 η ικανότητά τους να αντισταθούν στις τοξίνες μειώνεται και αρχίζουν να εμφανίζονται γκρίζες τρίχες. Το χάπι αυτό προστατεύει την τρίχα από αυτή τη διαδικασία, που ονομάζεται «οξειδωτικό στρες».

Οι επιστήμονες του Τμήματος Βιολογίας Μαλλιών στην LʼOréal αναφέρουν πως το χάπι αυτό δεν θα κοστίζει ακριβά. Οι άνθρωποι το μόνο που θα έχουν να κάνουν είναι να παίρνουν το χάπι αυτό όπως ένα συμπλήρωμα διατροφής, λίγο πριν αρχίσουν να γκριζάρουν τα μαλλιά τους.

Εκατοντάδες εθελοντές απ' όλο τον κόσμο λαμβάνουν μέρος σε τεστ ασφαλείας για να διαπιστωθεί ότι το προϊόν δεν έχει τοξικές παρενέργειες.
Βέβαια, η εταιρεία παραδέχεται ότι η αποτελεσματικότητα του χαπιού θα αποδειχτεί όταν περάσει μία δεκαετία από τη χρησιμοποίησή του και πως ο μηχανισμός θα αποκαλυφθεί τον Μάιο του 2013 στην Διεθνή Σύνοδο Ερευνητικής Δερματολογίας.

Υπολογίζεται ότι η αγορά της βαφής μαλλιών αξίζει πάνω από 9,3 δισ. ευρώ.

Πηγή: http://www.akous.gr/post.asp?uid=4421