Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Θα κυκλοφορήσει Μπάρμπι χωρίς μαλλιά;

Μια καινούρια καμπάνια στο facebook ζητάει από την Μattel να δημιουργήσει την καραφλή εκδοχή της κούκλας

Από τότε που πρωτοεμφανίστηκε, το 1959, η κούκλα Μπάρμπι έχει κατηγορηθεί  ότι προωθεί, κατά κύριο λόγο, μια νοσηρή εικόνα του σώματος, ενώ Φιλανδοί ερευνητές έχουν υπολογίσει ότι αν η Μπάρμπι ήταν μια πραγματική γυναίκα θα ήταν πάρα πολύ αδύνατη για να έχει περίοδο.

Είναι λοιπόν τελείως ασυνήθιστο το γεγονός ότι η εν λόγω κούκλα χρησιμοποιείται ως εργαλείο για την τόνωση της εμπιστοσύνης των κοριτσιών σε μια εκστρατεία που αναπτύχθηκε την περασμένη εβδομάδα στο facebook, στα πλαίσια της οποίας ζητείται από τη Mattel να δημιουργήσετε μια φαλακρή Μπάρμπι. Πιο συγκεκριμένα η σελίδα ονομάζεται Beautiful and Bald Barbie! Let’s see if we can get it made και προτείνει στην εταιρία Mattel να προχωρήσει στη δημιουργία μιας φαλακρής Μπάρμπι, για να ενισχύσει την ψυχολογία των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο.

Η ιδέα ξεκίνησε από τις  φίλες Ρεμπέκα Σάιπιν και Τζέιν Μπίνχαμ: Η κόρη της Σάιπιν καθώς και η ίδια  Μπίνχαμ είχαν χάσει τα μαλλιά τους κατά τη διάρκεια χημειοθεραπείας για την αντιμετώπιση του καρκίνου από τον οποίο πάσχουν. Με την δημιουργία αυτής της σελίδας στο facebook ελπίζουν ότι θα ευαισθητοποιήσουν μεγάλες εταιρίες παιχνιδιών να βοηθήσουν στον αγώνα εναντίον του καρκίνου και να προσφέρουν στήριξη σε μικρά παιδιά που μάχονται με την επάρατη νόσο. Η σελίδα μετράει ήδη σχεδόν 120,000 likes.

«Υπάρχουν τόσα παιδιά που υποφέρουν από απώλεια μαλλιών και στιγματίζονται. Μια Μπάρμπι χωρίς μαλλιά θα τους έδειχνε ότι μπορεί να συμβεί στον καθένα», λέει η Μπίνχαμ.
Πηγή: http://www.lifo.gr/now/digital-life/6816
.