Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

Πάνε… μαλλιοκούβαρα!

Dreadlocks, cornrows… δύσκολο να μεταφραστούν στα ελληνικά, αλλά όλοι πλέον ξέρουν τι σημαίνουν. Μαλλιά… τιθασευμένα με περίπλοκους τρόπους. Μαλλιά που όμως έχουν τη σημασία τους για τους αθλητές. Γιατί ναι, και οι άνδρες έχουν θέμα με το τριχωτό της κεφαλής τους και όχι μόνο όταν αυτό αρχίζει να τους εγκαταλείπει.

Για κάποιους αθλητές μάλιστα, αποδεικνύεται φετίχ. Γιατί ο Τζέισον Ρίτσαρντσον, ο Γουίλ Κλέι, ο Αριες Μέριτ και ο Κώστας Δουβαλίδης- μεταξύ πολλών άλλων βέβαια- έχουν τους λόγους τους. Δεν επέλεξαν τυχαία να βλέπουν την κώμη που διατηρούν όταν κοιτάζονται στον καθρέφτη.

Ο πιο… κολλημένος με το θέμα είναι σαφώς ο Ρίτσαρντσον. «Ξέρω, είμαι ο τρελός, αδύνατος τύπος με τα μαλλιά», λέει ο παγκόσμιος πρωταθλητής των 110 μ. εμπόδια. Το «μαλλιά» βέβαια, είναι σχετικό. Τα dreadlocks για τα οποία είναι ιδιαίτερα υπερήφανος είναι υπόθεση επτά χρόνων και φτάνουν ως τη μέση της πλάτης του. «Σίγουρα είμαι ένα είδος Σαμψών. Πιστεύω ότι υπάρχει… δύναμη στα μαλλιά μου. Δεν θα αισθανόμουν ο εαυτός μου αν δεν τα είχα», προσθέτει ο Αμερικανός που θεωρεί πιο σπουδαία την κόντρα της τρίχας με τον Μέριτ, παρά εκείνη στις κούρσες.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Sport-Fm.gr