Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015

Υπέροχα επίσημα & νυφικά χτενίσματα από Έλληνες Καλλιτέχνες!


Υπέροχα σινιόν!

Το σινιόν είναι ένα από τα πιο δημοφιλή hairstyles. Στην κυριολεξία, η γαλλική λέξη Chignon προέρχεται από τη φράση "chignon du cou", που σημαίνει "το πίσω μέρος του λαιμού"!

Γενικά τα σινιόν hairstyles επιτυγχάνονται με το "δέσιμο" ενός κότσου στο πίσω μέρος του λαιμού ή του κεφαλιού, αλλά υπάρχουν πάρα πολλές παραλλαγές. Συνήθως φοριούνται σε ειδικές περιπτώσεις όπως οι γάμοι και οι επίσημες εκδηλώσεις, αλλά τα απλά σινιόν φοριούνται και σε καθημερινή βάση από πολλές γυναίκες.


www.hairday.gr

Η ιστορία του σινιόν
Το σινιόν πρωτοεμφανίστηκε στην Αρχαία Ελλάδα, όπου οι γυναίκες της Αθήνας συνήθιζαν να το συνοδεύουν με καρφίτσες από χρυσό ή ελεφαντόδοντο. Σύμφωνα με τον Θουκυδίδη, οι Αθηναίοι επίσης φορούσαν το σινιόν. Οι υπόλοιπες πόλεις όπως οι Σπάρτη είχαν τα δικά τους hairstyles και δεν χρησιμοποιούσαν το σινιόν. Το σινιόν επίσης συναντάται στην Αρχαία Κίνα.

Το σινιόν "απογειώθηκε" στην Βικτωριανή εποχή και έφτασε σε ...πελώρια μεγέθη! Χρησιμοποιούσαν μπομπάρια εσωτερικά και το hairstyle κατέληγε να είναι μια δυσθεώρητη κατασκευή! Διάφοροι συγγραφείς, όπως ο Anthony Trollope, συνήθιζαν να κοροϊδεύουν τακτικά τον παραλογισμό αυτής της μόδας!

Το σινιόν επανήλθε δυναμικά στη δεκαετία του '40, όταν οι γυναίκες το φορούσαν μαζί με μαντίλι στο κεφάλι όταν δούλευαν στα εργοστάσια, συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Σήμερα το σινιόν ταυτίζεται με τη γαλλική φινέτσα και είναι πολύ δημοφιλές και είναι ένα από τα σχετικά εύκολα hairstyles, ειδικά στις απλές μορφές του.

Πηγή
 https://www.facebook.com/HairCuts